90 de elicoptere şi 30.000 de militari chinezi, trimişi în zonele afectate de seism

Autorităţile chineze au decis miercuri să trimită 90 de elicoptere şi 30.000 de militari suplimentari în zonele din sud-vestul ţării, devastate de seismul înregistrat luni, prioritatea absolută fiind asistenţa victimelor, a anunţat presa locală.

14 afișări
Imaginea articolului 90 de elicoptere şi 30.000 de militari chinezi, trimişi în zonele afectate de seism

90 de elicoptere şi 30.000 de militari chinezi, trimişi în zonele afectate de seism (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Wen Jiabao ordonat trimiterea aparatelor, miercuri seară, pentru a se alătura altor 20 de elicoptere care participă deja la operaţiunile de paraşutare a hranei şi medicamentelor şi de transport a răniţilor şi echipelor de salvare, precizează agenţia oficială China Nouă.

Armata a decis să suplimenteze cu 30.000 de persoane numărul total al soldaţilor şi poliţiştilor, care în prezent se ridică la 100.000, a adăugat Wen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici