Afacere DUBIOASĂ de 350.000 de dolari cu teste false pentru COVID-19. Mii de pacienţi păcăliţi într-un spital privat

Un proprietar al unui spital din Bangladesh a fost arestat miercuri, fiind acuzat de fraudă, după ce ar fi păcălit mii de pacienţi cu teste false pentru COVID-19, anunţă CNN.

3505 afișări
Imaginea articolului Afacere DUBIOASĂ de 350.000 de dolari cu teste false pentru COVID-19. Mii de pacienţi păcăliţi într-un spital privat

Afacere DUBIOASĂ de 350.000 de dolari cu teste false pentru COVID-19. Mii de pacienţi păcăliţi într-un spital privat

Bărbatul ar fi obţinut în jur de 350.000 de dolari prin această escrocherie, relatează, CNN. Autorităţile din Bangladesh dezvăluie că Mohammad Shahed, în vârstă de 43 de ani, care a încercat să scape de autorităţi timp de nouă zile, a fost prins încercând să traverseze graniţa spre India.
 
Shahed este acuzat că a furnizat pacienţilor rezultate false ale testelor negative pentru noul coronavirus, a declarat colaboratorul Ashique Billah, un purtător de cuvânt al Batalionului de acţiune rapidă al ţării, o forţă de securitate de elită.
 
De asemenea, a mai fost acuzat că a solicitat bani pentru tratamente împotriva virusului şi pentru documente care să ateste că persoanele respective nu au contractat coronavirusul. Cele două spitale din proprietatea lui Shahed au realizat 4000 de teste autentice, însă au falsificat alte 6500, spun autorităţile din Bangladesh.
 
Joi, o instanţă a acordat poliţiei posibilitatea de a-l reţine pe Shahed în arest timp de 10 zile pentru interogare. 
 
Nu este primul caz de escrocherie cu teste COVID din această ţară. Săptămâna trecută, patronii unui alt spital privat au fost arestaţi pentru că au declarat pacienţi ca fiind negativi la coronavirus, deşi nu îi testaseră. În Bangladesh, peste 193.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 2.457 au murit potrivit datelor furnizate de Universitatea John Hopkins

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici