Agenţi ruşi au monitorizat antrenarea militarilor ucraineni în baze din Germania

Agenţi ai serviciilor secrete ruse au monitorizat antrenarea militarilor ucraineni în baze germane şi americane de pe teritoriul Germaniei, afirmă oficiali din cadrul agenţiilor de securitate citaţi de publicaţia Der Spiegel şi de site-ul T-online.de.

2196 afișări
Imaginea articolului Agenţi ruşi au monitorizat antrenarea militarilor ucraineni în baze din Germania

Serviciul german de Informaţii Militare (MAD) a observat vehicule suspecte în apropierea Bazei militare germane Idar-Oberstein, în landul Rheinland-Pfalz, şi în apropierea Bazei americane Grafenwöhr, în landul Bavaria.

În aceste unităţi militare sunt instruiţi membri ai armatei ucrainene pentru a putea utiliza vehicule blindate şi sisteme de artilerie livrate de Germania şi de Statele Unite Ucrainei în contextul războiului cu Rusia.

Conform serviciilor de securitate germane, indivizii din vehiculele suspecte staţionate în apropierea bazelor militare au supravegheat cu drone antrenarea militarilor ucraineni.

În plus, autorităţile germane suspectează că agenţi ai serviciilor secrete ruse au interceptat telefoanele militarilor ucraineni aflaţi la instruire în Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici