Alegeri Afganistan: Buletinele de vot de la 10 la sută din secţii vor fi renumărate

Buletinele de vot de la circa 10 la sută din secţiile de votare vor fi analizate şi renumărate, din cauza suspiciunilor de fraude la alegerile prezidenţiale şi provinciale din Afganistan, a declarat un oficial marţi.

22 afișări
Imaginea articolului Alegeri Afganistan: Buletinele de vot de la 10 la sută din secţii vor fi renumărate

Alegeri Afganistan: Buletinele de vot de la 10 la sută din secţii vor fi renumărate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia pentru reclamaţii electorale (ECC) a ordonat săptămâna trecută renumărarea buletinelor de vot unde au fost descoperite "probe clare şi convingătoare de fraudă".

Preşedintele ECC, Grant Kippen, a declarat marţi că "circa 2.500 de secţii de vot" din totalul de 25.450 "sunt vizate de acest ordin şi toate provinciile sunt afectate".

Numeroşi observatori afgani şi străini au semnalat nereguli mai uşoare sau mai grave în toată ţara, în ziua votului de la 20 august, potrivit unor surse.

Mii de sesizări de fraudă au fost depuse la ECC, care a avertizat că anchetele sale ar putea dura câteva săptămâni.

Rezultatele definitive ale alegerilor nu vor fi anunţate decât după finalizarea anchetelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici