Alexis Tsipras, apel către alegătorii din Grecia: Vrem să avem şansa de a guverna „fără să avem mâinile legate”

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a făcut marţi apel la alegători să voteze cu partidul său, Syriza, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, pentru ca formaţiunea pe care o conduce să aibă posibilitatea să guverneze ţara „fără să aibă mâinile legate”, potrivit The Guardian.

116 afișări
Imaginea articolului Alexis Tsipras, apel către alegătorii din Grecia: Vrem să avem şansa de a guverna „fără să avem mâinile legate”

Alexis Tsipras, apel către alegătorii din Grecia: Vrem să avem şansa de a guverna „fără să avem mâinile legate”

Cotidianul britanic notează că prin această declaraţie Tsipras a intrat în mod oficial în campanie electorală pentru scrutinul legislativ anticipat convocat ca urmare a rezultatelor foarte slabe obţinute de Syriza în cadrul alegerilor europarlamentare din mai. Atunci, Syriza a obţinut cu aproape 10% mai puţine voturi decât formaţiunea Noua Democraţie.

În cadrul discursului de marţi, Tsipras a recunoscut că „furia şi oboseala” cetăţenilor greci au dus la rezultatul slab înregistrat de formaţiunea sa în cadrul alegerilor europarlamentare, însă a promis că dacă va câştiga alegerile anticipate va lua măsuri pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă şi pentru reducerea taxelor şi impozitelor.

„Grecii au dreptul să spere. Până acum a trebuit să strângem din dinţi şi să luăm decizii dificile. Înţeleg furia şi oboseala multora, însă acum merităm şansa de a guverna pentru prima dată fără să avem mâinile legate”, a declarat Tsipras, făcând referire la măsurile de austeritate şi anii de supraveghere strictă din partea creditorilor internaţionali.

Preşedintele Greciei a emis marţi un decret prin care a stabilit că alegerile anticipate vor avea loc pe data de 7 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici