Ameninţări pe pagina de Facebook a Casei Albe

Poliţia care îi asigură protecţie preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat duminică după-amiază că anchetează ameninţările scrise pe pagina de Facebook a Casei Albe şi care menţionează 11 septembrie, la zece ani după atentate.

345 afișări
Imaginea articolului Ameninţări pe pagina de Facebook a Casei Albe

Ameninţări pe pagina de Facebook a Casei Albe (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Pe "peretele" Facebook al Casei Albe, un internaut, al cărui nume scris în arabă pare a fi "Abu al-Muthanna al-Maqdissi", a postat duminică mai multe comentarii în engleză, dintre care unul afirmă: "vom reveni, SUA, o singură zi, 11/9/2011" şi este însoţit de un montaj foto cu Osama ben Laden şi un avion pe punctul de a intra în World Trade Center.

Un alt mesaj, tot în engleză, a fost scris la scurt timp pe acelaşi cont Facebook: "Vom veni la tine, Casa Albă, în curând".

Un purtător de cuvânt al Secret Service, Edwin Donovan, a declarat pentru AFP că o echipă examinează aceste mesaje. El nu a vrut, în schimb, să ofere detalii.

"De fiecare dată când primim informaţii despre un mesaj (de ameninţare) pe Facebook sau Twitter, avem o echipă care se ocupă de ameninţările electronice care îl examinează, evaluând gradul de periculozitate al acestuia şi determinând apoi ce măsuri trebuie luate. Acest lucru se întâmplă în prezent", a precizat Donovan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici