Angela Merkel: Nu există motive pentru ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei

Nu există motive pentru ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană ca urmare a crizei ucrainene, întrucât Moscova nu şi-a îndeplinit toate angajamentele asumate în cadrul acordului de pace de la Minsk, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, potrivit Reuters online.

584 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Nu există motive pentru ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei

Angela Merkel: Nu există motive pentru ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei (Imagine AFP)

Într-un interviu pentru RedaktionsNetzwerks Deutschland (DRN), cancelarul german a declarat că Moscova a provocat o criză majoră prin anexarea peninsulei Crimeea, în 2014, dar şi prin sprijinul acordat separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

"Europa a fost forţată să reacţioneze împotriva acestei încălcări a principiilor de bază," a afirmat Merkel.

Cancelarul german a adăugat că acţionează împreună cu preşedintele francez Francois Hollande pentru a convinge Ucraina şi Rusia să pună în aplicare armistiţiul de la Minsk, în pofida numeroaselor obstacole.

În luna iunie, Uniunea Europeană a prelungit sancţiunile impuse Rusiei în domeniile energetic, financiar şi al apărării până la finalul lunii ianuarie a anului viitor.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, dar şi alţi lideri ai Partidului Social-Democrat, partener minoritar în coaliţia de guvernământ a Angelei Merkel, au adoptat un ton mai conciliant, afirmând că UE ar trebui să elimine treptat sancţiunile împotriva Rusiei dacă se constată progrese în derularea procesului de pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici