Aproape 100.000 de nurci vor fi sacrificate în Spania după ce au fost confirmate pozitiv cu Covid-19

Ministrul Agriculturii din Spania a anunţat că aproape 100.000 de nurci de la o fermă vor fi sacrificate după ce şapte angajaţi şi 87% dintre nurci au avut rezultate pozitive la testul pentru Covid-19, scrie The Guardian.

4730 afișări
Imaginea articolului Aproape 100.000 de nurci vor fi sacrificate în Spania după ce au fost confirmate pozitiv cu Covid-19

Aproape 100.000 de nurci vor fi sacrificate în Spania după ce au fost confirmate pozitiv cu Covid-19

Joaquin Olona, ministrul Agriculturii pentru regiunea Aragon, a declarat că sacrificarea va presupune sacrificarea a 92.700 de nurci, animale crescute pentru blana lor.

Oficialii bănuiesc că virusul a ajuns prima dată la fermă printr-un muncitor care l-a transmis animalelor. Dar spun că nu există deocamdată informaţii dacă „transmisia este posibilă de la animale la oameni şi invers”.

În Olanda, zeci de mii de nurci au fost sacrificate de la începutul pandemiei după ce au fost obţinute rezultate pozitive în 20 de ferme.

În Spania, ferma de nurcă - din Puebla de Valverde, situată la aproximativ 100 km nord-vest de Valencia - a fost atent monitorizată începând cu 22 mai, după ce şapte muncitori au avut rezultate pozitive pentru Covid-19, a spus Olona.

De atunci, niciun animal nu a părăsit proprietatea, care este singura fermă de nurcă din Aragon. Între timp, oficialii au efectuat o serie de teste pe animale, iar pe 13 iulie, au obţinut rezultatele care arată că 87% dintre nurci erau infectat.

Spania a fost afectată de pandemia, care a ucis până în prezent peste 28.400 de persoane. În prezent, autorităţile spaniole urmăresc cu atenţie mai mult de 120 de noi focare apărute de la ridicarea blocajului pe 21 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici