Aproximativ 200 de civili rămân blocaţi în oţelăria din Mariupol

Un luptător ucrainean care se află în interiorul oţelăriei Azovstal a declarat că până la 200 de civili au rămas blocaţi în buncărele de sub complex, potrivit Sky News.

303 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de civili rămân blocaţi în oţelăria din Mariupol

Aproximativ 200 de civili rămân blocaţi în oţelăria din Mariupol

O evacuare a avut loc luni, după mai multe încercări eşuate, iar un grup format în principal din femei şi copii se îndreaptă spre Zaporojia.

Căpitanul Sviatoslav Palamar, un comandant adjunct al regimentului ucrainean Azov, a declarat că luptătorii săi încă mai pot auzi vocile oamenilor, inclusiv ale femeilor, copiilor şi bătrânilor, rămaşi în buncăre.

El a spus că forţele ucrainene nu au reuşit să ajungă la ei printre dărâmături.

„Plănuiam să dărâmăm buncărele, a căror intrare este blocată, dar toată noaptea de luni spre marţi artileria navală şi artileria cu tunuri au tras. Toată ziua de astăzi, aviaţia a lucrat, aruncând bombe", a declarat el.

Numeroşi civili şi militari sunt blocaţi de săptămâni întregi în interiorul oţelăriei din Mariupol.

Aceasta a devenit ultima redută a rezistenţei ucrainene în oraş, care a fost intens bombardată de forţele ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici