Atac sinucigaş în apropierea unui cunoscut obiectiv turistic din oraşul egiptean Luxor

Poliţia egipteană a ucis doi presupuşi militanţi islamişti lângă templul antic Karnak, din oraşul Luxor, iar un atacator sinucigaş a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în apropierea cunoscutului obiectiv turistic, fără a face victime, au declarat oficiali citaţi de Associated Press.

192 afișări
Imaginea articolului Atac sinucigaş în apropierea unui cunoscut obiectiv turistic din oraşul egiptean Luxor

Atac sinucigaş în apropierea unui cunoscut obiectiv turistic din oraşul egiptean Luxor (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Ministerul egiptean al Sănătăţii a anunţat că patru persoane, dintre care doi poliţişti, au fost rănite în schimbul de focuri de miercuri.

Potrivit oficialilor, doar câţiva turişti şi cetăţeni egipteni se aflau în templu în momentul atacului sinucigaş.

Oficialii, care s-au exprimat sub protecţia anonimatului, au precizat că poliţia a dejucat alte două atacuri sinucigaşe care vizau de asemenea complexul de la Karnak, situat pe Valea Nilului, una dintre principalele atracţii turistice ale Egiptului, care concurează cu piramidele din Giza.

Luxor, un oraş din sudul ţării vizitat de milioane de turişti străini şi egipteni în fiecare an, găzduieşte unele dintre cele mai faimoase temple antice şi morminte faraonice din Egipt, inclusiv mormântul lui Tutankhamon. Oraşul a fost însă afectat grav de o scădere drastică a numărului vizitatorilor, de la declanşarea revoltei în Egipt în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici