Atenţionarea lui Donald Tusk: Europa se află în ,,epoca de dinaintea războiului’

Premierul polonez, Donald Tusk, a avertizat că Europa se află într-o ,,eră de prerăzboi", dar că mai are încă un ,,drum lung de parcurs" până să fie pregătită să facă faţă ameninţării Rusiei.

3951 afișări
Imaginea articolului Atenţionarea lui Donald Tusk: Europa se află în ,,epoca de dinaintea războiului’

Atenţionarea lui Donald Tusk: Europa se află în ,,epoca de dinaintea războiului’

Într-un interviu acordat ziarului german Die Welt şi publicat vineri, Donald Tusk a subliniat faptul că războiul nu mai este un concept care ţine de domeniul trecutul, ci a devenit o actualitate odată cu invazia Rusiei în Ucraina de acum doi ani.

,,Cel mai îngrijorător lucru în acest moment este că, literalmente, orice scenariu este posibil. Nu am mai văzut o astfel de situaţie din 1945 încoace", a declarat Tusk în cadrul interviului acordat, potrivit CNN.

Premierul polonez a punctat că a început o nouă eră, cea de dinainte de război, care devine din ce în ce mai clar pe zi ce trece.

Potrivit CNN, Donald Tusk consideră că Europa ,,mai are încă mult de lucru" pentru a reuşi să îşi consolideze apărarea suficient de mult încât să fie pregătită pentru o eventuală ameninţare venită din partea Rusiei. În plus, acesta a punctat şi importanţa menţinerii colaborării de peste ocean.

,,Treaba noastră este să cultivăm relaţiile transatlantice, indiferent cine este preşedintele SUA", a declarat Tusk.

Liderii europeni şi oficialii militari au devenit din ce în ce mai îngrijoraţi de faptul că războiul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de graniţele sale. Recent, preşedintele rus Vladimir Putin a negat că Rusia ar avea în plan să atace ţările NATO, considerând că aceste speculaţii reprezintă ,,o prostie menită să intimideze populaţiile ţărilor europene”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici