Autorităţile din Veneţia au lansat un sistem de senzori care ”spionează” telefonul fiecărui turist. Cum a fost justificată decizia

Autorităţile din Veneţia au început să intercepteze telefoanele turiştilor care vizitează centrul istoric al oraşului.

4300 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Veneţia au lansat un sistem de senzori care ”spionează” telefonul fiecărui turist. Cum a fost justificată decizia
• O reţea de 34 de senzori pentru a detecta unde se află orice copil sau adult
 
• Aceşti senzori vor intercepta semnalul şi datele de la orice telefon mobil care este folosit în respectivele zone
 
• Informaţiile vor spune autorităţilor ce locaţii vizitează turiştii şi cât petrec în anumite locaţii
 
 
Autorităţile din Veneţia au început să intercepteze telefoanele turiştilor care vizitează centrul istoric al oraşului. Oficialii din Veneţia susţin că prin această metodă vor să-i ajute pe turişti să evite zonele aglomerate pentru a se bucura de experienţa vizitării oraşului.
 
O reţea de 34 de senzori a fost instalată, iar aceşti senzori vor detecta orice siluetă care trece prin preajmă, indiferent că sunt copii sau adulţi. Noul sistem permite şi interceptarea datelor din telefoanele mobile astfel că se va şti exact de unde vine o persoană şi cât timp a petrecut în oraş.
 
Consiliul Local din Veneţia susţine că noul sistem îi va ajuta pe turişti să evite zonele aglomerate, iar oficialii dau asigurări că totul se desfăşoară respectând intimitatea oamenilor.
 
Autorităţile spun că noul sistem de senzori va fi capabil în viitor să detecteze şi nivelul de poluare din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici