Barack Obama: Noile sancţiuni împotriva Rusiei vor fi anunţate luni

Noile sancţiuni americane împotriva Rusiei, pentru rolul acesteia în criza ucraineană, vor fi dezvăluite luni, a anunţat preşedintele american Barack Obama, precizând că acestea vor viza persoane, companii şi importuri ruse de material militar de înaltă tehnologie.

433 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Noile sancţiuni împotriva Rusiei vor fi anunţate luni

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Europenii reuniţi la Bruxelles ar urma, de asemenea, să anunţe în cursul zilei înăsprirea sancţiunilor, în coordonare cu Washingtonul.

Noile sancţiuni americane "se bazează pe sancţiuni aflate deja în vigoare", a subliniat Obama în cadrul unei conferinţe de presă la Manila, ultima etapă a turneului său asiatic.

Obama a anunţat că administraţia sa va dezvălui o listă de "persoane şi companii" vizate, probabil din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care Washingtonul îl acuză că nu respectă acordul încheiat la Geneva pentru reducerea tensiunilor în Ucraina.

Sancţiunile sporite vor viza în special importurile ruse de "material de apărare de înaltă tehnologie", potrivit lui Obama, care a denunţat cu o zi înainte, la Kuala Lumpur, "provocările" ruse ce alimentează separatismul în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici