Barack Obama promite intensificarea luptei împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite îşi va intensifica lupta împotriva organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), a dat asigurări, luni, preşedintele american Barack Obama, relatează BBC News online.

220 afișări
Imaginea articolului Barack Obama promite intensificarea luptei împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic

Barack Obama promite intensificarea luptei împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom viza conducerea şi infrastructurile SI în Siria", a promis preşedintele american, aflat în vizită la Pentagon.

Potrivit lui Barack Obama, pierderile importante suferite de jihadiştii din cadrul SI indică faptul că această organizaţie extremistă va fi în cele din urmă învinsă.

De asemenea, el a declarat că SI va fi învinsă doar dacă Statele Unite vor primi o susţinere eficientă din partea partenerilor săi angajaţi în campania împotriva islamiştilor din Siria şi Irak.

Barack Obama a efectuat luni o vizită rară la sediul Departamentului american al Apărării, pentru a discuta cu liderii militari despre campania împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Vizita lui Barack Obama la Pentagon intervine în contextul intensificării, în ultimele zile, a raidurilor aeriene internaţionale în estul Siriei.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici