Cafenelele şi barurile din Franţa primesc o nouă lovitură. Ce restricţii plănuiesc autorităţile de la Paris

  • Autorităţile din Franţa pregătesc noi restricţii pentru baruri si cafenele.
  • Va fi interzisa încălzirea teraselor pentru cafenelele şi baruri.
  • Interdicţia va intra în vigoare dupa trecerea iernii, deoarece restaurantele au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus.
4551 afișări
Imaginea articolului Cafenelele şi barurile din Franţa primesc o nouă lovitură. Ce restricţii plănuiesc autorităţile de la Paris

Profimedia

Guvernul francez a anunţat noi măsuri de protecţie a mediului, printre care şi interzicerea încălzirii teraselor din incinta cafenelelor şi a barurilor.

Ministrul Ecologiei, Barbara Pompili, a declarat că folosirea sistemelor de încălzire pentru exterior sau a aerulului condiţionat în aceste situaţii reprezintă o "aberaţie ecologică," scrie bbc.com.

Interdicţia va intra în vigoare dupa trecerea iernii, deoarece restaurantele au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus, după cum plănuieşte Pompili.

Toate clădirile deschise publicului, dotate cu sistem de incălzire sau cu aer condiţionat, vor fi nevoite să ţină uşile închise pentru a evita risipa de energie.

Ministrul a mai precizat că este gresit ca magazinele să "ventileze cu aer condiţionat străzile" în timpul verii, doar din simplul motiv că doresc să ţina uşile deschise pentru a-şi scuti clienţii de acest efort.

"Excepţie nu fac nici terasele, care nu ar trebui să fie încălzite pe timp de iarna, astfel încât clienţii să simtă căldura în timp ce-şi beau cafeaua", a mai subliniat ministrul.

Grupurile comerciale spun ca peste 75% din restaurantele şi cafenelele din zona Parisului au o terasă încălzită.  

Câteva oraşe din Franţa au interzis deja terasele încălzite, însă primarul Parisului, Anne Hidalgo, a refuzat să ia o asemenea decizie. Ea a explicat că acest lucru ar insemna o lovitură mult prea puternică pentru respectivele afaceri.

Barbara Pompili a transmis că oficialii vor purta discuţii cu proprietarii pentru a încerca să găsească soluţii de implementare a măsurilor după trecerea iernii.

Noul prim-ministru Jean Castex a promis alocarea a 20 de milioane de euro pentru investitii legate de mediu, ca parte a unui plan de stimulare de 100 de milioane de euro elaborat pentru redresarea economiei în urma pandemiei de coronavirus.

Măsurile anunţate de Pompili au fost propuse de 150 de membri ai Convenţiei Cetăţenilor asupra Mediului, infiintată de preşedintele Emmanuel Macron anul trecut, membrii fiind aleşi în mod aleatoriu din rândul publicului.

Măsurile includ, de asemenea, crearea a două parcuri naturale şi a unei rezervaţii naturale naţionale.

Proprietarii clădirilor vor fi încurajati să îmbunătăţească izolaţia şi li se va interzice instalarea de noi cuptoare cu ardere pe bază de cărbune sau petrol, in timp ce în zonele rurale aflate în dezvoltare se vor impune o serie de limite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici