Cazul turistelor decapitate în Maroc | Procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru criminalii celor două tinere

Procurorii din Maroc au solicitat miercuri pedeapsa cu moartea pentru cei trei bărbaţi radicalizaţi care au decapitat două turiste scandinave în decembrie 2018 în numele grupării teroriste Stat Islamic, informează Le Figaro.

125002 afișări
Imaginea articolului Cazul turistelor decapitate în Maroc | Procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru criminalii celor două tinere

Cazul turistelor decapitate în Maroc | Procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru criminalii celor două tinere

Cei trei au fost condamnaţi deja, pe 18 iulie, la moarte, în primă instanţă, însă pedeapsa cu moartea este suspendată în Maroc din 1993.

Louisa Vesterager Jespersen, o studentă daneză în vârstă de 24 de ani şi prietena sa în vârstă de 28 de ani, Maren Ueland, de naţionalitate norvegiană, au fost găsite decapitate într-o regiune izolată din Munţii Atlas. În total, 24 de persoane sunt judecate pentru implicare directă sau indirectă în acest caz. Le Figaro notează că gruparea Stat Islamic nu a revendicat niciodată asasinarea celor două turiste.

De asemenea, miercuri, procurorii au solicitat pedeapsa cu moartea şi pentru un al patrulea bărbat, care s-ar fi îndreptat către regiunea izolată unde a avut loc crima împreună cu cei trei, însă a plecat de la faţa locului înainte ca cele două să fie ucise. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă în primă instanţă, cu toate că a negat acuzaţiile în repetate rânduri.

Avocaţii apărării au solicitat anularea condamnării la moarte în cazul celor trei bărbaţi condamnaţi deja şi au cerut noi expertize psihiatrice în dosar. Avocatul celui de-al patrulea bărbat pentru care se cere pedeapsa cu moartea a subliniat că clientul său nu poate fi condamnat la moarte pentru o crimă la care nu a participat. Următorul termen este programat pe 30 octombrie.

Două turiste din Norvegia şi Danemarca au fost găsite moarte pe 17 decembrie 2018 într-o zonă izolată din Munţii Atlas din Maroc, ambele prezentând leziuni provocate de cuţit la nivelul gâtului. Cele două au fost găsite pe traseul spre Muntele Toubkal, cel mai înalt vârf montan din Africa de Nord.

Un clip video care surprindea momentul decapitării uneia dintre victime a fost distribuit pe internet de mai mulţi simpatizanţi ISIS. Poliţia din Norvegia a anunţat că cel mai probabil imaginile sunt autentice, iar în Danemarca 14 persoane au fost puse sub acuzare pentru distribuirea videoclipului pe internet.

Taguri:
maroc,
proces,
crime

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici