Cel puţin 12 persoane decedate în Nigeria, după ce bărbaţi înarmaţi au atacat un sat

Bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 12 persoane într-un atac asupra unui sat din nordul Nigeriei, informează Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 persoane decedate în Nigeria, după ce bărbaţi înarmaţi au atacat un sat

Cel puţin 12 persoane decedate în Nigeria, după ce bărbaţi înarmaţi au atacat un sat

Un localnic a declarat că bărbaţii înarmaţi au atacat satul Maikatako din statul Plateau, luni seara, omorând cel puţin 12 persoane.

Guvernatorul Simon Bako Lalong a declarat că 11 persoane au fost ucise în atac.

El a adăugat că incidenţa în creştere a atacurilor şi distrugerea culturilor agricole, a animalelor şi a altor proprietăţi a devenit îngrijorătoare şi trebuie controlată.

Luna trecută, ciocnirile dintre fermieri şi păstori în statul nigerian Benue s-au soldat cu cel puţin 23 de morţi.

Violenţele dintre fermieri şi păstori au devenit tot mai frecvente în ultimii ani, deoarece creşterea populaţiei duce la extinderea suprafeţei dedicate agriculturii, lăsând mai puţin teren disponibil pentru păşunatul deschis al turmelor de vite ale nomazilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici