Cel puţin 15 localităţi au rămas fără curent electric în Republica Moldova din cauza intemperiilor

Cel puţin 15 localităţi din Republica Moldova au rămas, joi, fără curent electric din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

91 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 localităţi au rămas fără curent electric în Republica Moldova din cauza intemperiilor

Cel puţin 15 localităţi au rămas fără curent electric în Republica Moldova din cauza intemperiilor (Imagine: Livia Cimpoeru/Mediafax Foto Arhiva)

Mai multe localităţi din raioanele Căuşeni, Străşeni şi Leova au rămas parţial sau în totalitate fără energie electrică.

Situaţia s-ar putea înrăutăţi dacă temperaturile vor scădea sub zero grade, deorece instalaţiile, în care a pătruns umezeala, ar putea îngheţa, potrivit datelor oferite de Gas Natural Fenosa, informează Pro TV Chişinău.

Din cauza zăpezilor, un autocar cu 23 de pasageri la bord a derapat şi a ajuns într-un şanţ pe traseul Chişinău-Leuşeni, a anunţat postul de televiziune Prime. Accidentul s-a produs deoarece drumul era necurăţat, a declarat şoferul autocarului. Din acelaşi motiv, un tir a intrat în copaci, în apropierea autocarului implicat în accident. În ambele cazuri nu există victime, informează Prime.

În raioanele de nord ale Republicii Moldova stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară 5-10 centimetri. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor informează, pe site-ul său de Internet, că toate drumurile naţionale şi locale au fost curăţate şi a fost împrăştiat material antiderapant.

În prezent, autorităţile au emis cod galben, iar în următoarele zile se aşteaptă lapoviţă şi ninsoare, iar pe drumuri se va forma gheţuş, se arată pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de Stat al R.Moldova.

De asemenea, în perioada 5-12 decembrie există pericolul unor inundaţii, din cauza debitului crescut al apelor râurilor Prut şi Nistru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici