Cel puţin 200 de morţi în India din cauza unei epidemii de encefalită

Cel puţin 211 persoane, în majoritate copii, au murit din cauza encefalitei în nordul Indiei, însă bilanţul epidemiei riscă să se agraveze, au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale.

53 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 200 de morţi în India din cauza unei epidemii de encefalită

Cel puţin 200 de morţi în India din cauza unei epidemii de encefalită (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Zona de est a statului Uttar Pradesh, cu o populaţie totală de 180 de milioane de locuitori, înregistrează în fiecare an numeroase cazuri de encefalită, însă epidemia din acest an este una dintre cele mai grave.

Boala, transmisă de ţânţari, poate provoca decesul, în special în cazul copiilor care suferă de malnutriţie.

"De la începutul sezonului musonic, în iulie, majoritatea deceselor s-au înregistrat în districtul Gorakhpur din Uttar Pradesh", a declarat un reprezentant al serviciilor sanitare regionale.

El a adăugat că vineri au fost înregistrate încă cinci decese, iar bilanţul total a ajuns la 211 victime, în timp ce sute de persoane sunt internate în spitalele supraaglomerate din Gorakhpur, regiune cu 14 milioane de locuitori.

"Ne temem că numărul total al cazurilor este de cel puţin 3.500, iar rata de mortalitate este de circa 20 la sută", a afirmat sursa citată.

O epidemie de encefalită japoneză declanşată în 2005 a provocat moartea a peste 1.400 de persoane în statul Uttar Pradesh. Encefalita provoacă inflamări ale ţesutului cerebral, febră şi stări de delir şi este transmisă de la porc la om, prin intermediul ţânţarilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici