Video Cel puţin doi morţi şi 11 răniţi, după ce un bărbat a deschis focul la un concert în Austria - VIDEO

Cel puţin două persoane au murit şi alte 11 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul la un concert în oraşul austriac Nenzing, înainte ca atacatorul să se sinucidă, potrivit poliţiei, informează Associated Press pe pagina electronică.

11162 afișări

Potrivit informaţiilor obţinute de televiziunea publică austriacă ORF, înainte de atac, bărbatul a fost implicat într-o dispută aprinsă cu o femeie, care se presupune că era prietena atacatorului.

Duminică dimineaţa, bărbatul înarmat a început să tragă, aparent la întâmplare, în mulţimea strânsă la un concert în aer liber organizat de un club local de motociclişti, omorând doi oameni şi rănind alţi 11, înainte de a se sinucide.

Presa locală, care citează echipajele de salvare, a anunţat că o parte din răniţi sunt în stare gravă.

Însă, Susanne Dilp, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că nu poate confirma aceste informaţii, spunând doar că starea răniţilor este "foarte diversă."

Aceasta a mai spus că ancheta poliţiei este în curs de desfăşurare pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs atacul.

Poliţia anchetează dacă bărbatul în vârstă de 27 de ani avea permis de port-armă.

Femeia cu care atacatorul a avut o dispută înainte de incident a scăpat nevătămată.

Cei mai mulţi dintre răniţi sunt din Austria, însă printre aceştia se află şi o femeie în vârstă de 49 de ani, din Elveţia şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Liechtenstein.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici