Coreea de Nord: Este inutil ca sud-coreenii să se aştepte la reforme

Phenianul a avertizat duminică Seulul că este inutil să se aştepte la reforme sub conducerea noului lider nord-coreean, calificând drept "vise prosteşti" unele speranţe ale Coreei de Sud în urma unor anunţuri ale Coreei de Nord.

476 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: Este inutil ca sud-coreenii să se aştepte la reforme

Coreea de Nord: Este inutil ca sud-coreenii să se aştepte la reforme (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Kim Jong-un conduce Coreea de Nord de la moartea tatălui său, în decembrie. El l-a destituit recent pe comandantul puternicei armate nord-coreene, gest în urma căruia unii analişti şi-au exprimat speranţa într-o reechilibrare a puterii în favoarea civililor.

Ţara, una dintre cele mai secretoase din lume, a surprins, de asemenea, săptămâna aceasta, dezvăluind că Kim Jong-un este căsătorit, un anunţ neobişnuit pentru Coreea de Nord, unde liderii precedenţi nu au vorbit niciodată despre viaţa lor privată.

Experţi sud-coreeni apreciază că aceste schimbări permit să se spere la o relaxare în cadrul regimului comunist.

"A aştepta «o schimbare politică», reforme şi o «deschidere» în Coreea de Nord nu este nimic altceva decât un vis nechibzuit şi prostesc, asemănător celui de a vrea ca Soarele să răsară la Vest", a avertizat Comitetul nord-coreean pentru Reunificare Paşnică a Coreei, un organism însărcinat cu relaţiile între cele două ţări vecine.

"Nu poate să existe nici cea mai mică schimbare în politicile" Coreei de Nord, a adăugat un purtător de cuvânt al Comitetului, într-un interviu pentru agenţia oficială KCNA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici