Efectele economice ale pandemiei încep să se simtă. Mii de oameni au protestat împotriva tăierilor salariale în Ecuador

  • Mii de oameni au protestat împotriva taierilor salariale cauzate de pandemiei
  • Mii de persoane au luat cu asalt străzile din Ecuador, relatează BBC.
  • Ei au protestat împotriva răspunsului economic luat de stat pentru a reduce impactul bugetar al pandemiei
665 afișări
Imaginea articolului Efectele economice ale pandemiei încep să se simtă. Mii de oameni au protestat împotriva tăierilor salariale în Ecuador

Efectele economice ale pandemiei încep să se simtă. Mii de oameni au protestat împotriva tăierilor salariale în Ecuador

Peste 2000 de oameni au demostrat în capitala Quito în ciuda restricţiilor.

Preşedintele Ecuadorului a anunţat un pachet de măsuri care include închiderea unor companii ale statului şi tăieri salariale în sectorul public. Ţara a fost una dintre cele mai lovite de pandemie din America de Sud înregistrând peste 37.000 de cazuri de infectare şi 2000 de decese, potrivit datelor de la Universitatea John Hopkins. Săptămâna trecută OMS a descris America de Sud ca "noul epicentru al pandemiei".

Potrivit preşedintelui din Ecuador 150.000 de joburi au fost pierdute în urma pandemiei. Proteste au fost organizate de uniuni şi în alte oraşe din ţară în urma anunţului prinvind tăierile bugetare prezentat de Lenin Moreno.

"Dacă nu ne omoară coronavirusul, o va face guvernul", a spus un lider de sindicat pentru Reuters.

Ministrul de Interne a spus că în urma protestelor un poliţist a fost rănit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici