Experţi olandezi, la locul prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei

Un grup de 30 de experţi medico-legişti olandezi se îndrepta duminică spre locul unde s-a prăbuşit avionul malaysian care efectua zborul MH17, în estul Ucrainei, o zonă în care confruntările armate s-au intensificat, au anunţat autorităţile olandeze.

460 afișări
Imaginea articolului Experţi olandezi, la locul prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei

Experţi olandezi, la locul prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Echipa se aşteaptă să sosească la locul (prăbuşirii) înainte de prânz", a anunţat Ministerul olandez al Justiţiei într-un comunicat.

Olandezii au putut să obţină un acces în această zonă în urma unui acord între Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi separatişti proruşi, a precizat ministerul.

Olanda este însărcinată cu procesul de identificare a victimelor şi conduce ancheta cu privire la cauzele prăbuşirii.

Un Boeing 777 aparţinând Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă, în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, între care 193 de olandezi. Mai multe elemente au determinat Kievul şi Occidentul să arate cu degetul spre separatiştii proruşi.

Numeroase cadavre au fost aduse deja în Olanda, dar altele se află în continuare la faţa locului.

Activitatea anchetatorilor internaţionali este complicată de confruntările armate dintre loialişti şi separatişti, care se intensifică, în pofida unui armistiţiu fragil în zona în care s-a prăbuşit avionul.

Experţii care anchetează cauzele prăbuşirii nu au fost încă la faţa locului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici