Germania nu are în vedere despăgubiri pentru producătorii de legume europeni

Germania nu intenţionează să-i despăgubească pe producătorii de legume europeni afectaţi de declaraţiile privind originea spaniolă a epidemiei de E.coli care a provocat moartea a 19 persoane în Europa, a declarat, sâmbătă, ambasadorul german la Paris.

212 afișări
Imaginea articolului Germania nu are în vedere despăgubiri pentru producătorii de legume europeni

Germania nu are în vedere despăgubiri pentru producătorii de legume europeni (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Priviţi dimensiunile catastrofei. Mi se pare că este mai gravă decât pierderile a câţiva producători, de altfel nu numai din ţara dumneavoastră, ci şi de la noi", a spus Reinhard Schafers, într-o intervenţie la postul de radio privat Europe 1.

"Nu îmi pot imagina o compensaţie financiară, deoarece catastrofa este acolo. Trebuia să avertizăm populaţia. În momentul în care a fost făcut acest lucru, fusese găsit ceva la unii castraveţi spanioli. Când ai o informaţie la un moment dat, trebuie să avertizezi populaţia", a afirmat el.

Cel puţin 19 persoane au murit în Europa în urma contaminării cu E.coli, însă autorităţile germane au recunoscut că îmbolnăvirile nu au fost provocate de castraveţii importaţi din Spania. Cu toate acestea, producătorii de legume din ţările europene, şi în special din Spania, au suferit pierderi financiare considerabile.

Originea bacteriei rămâne necunoscută sâmbătă, iar producătorii de legume speră că vor putea obţine compensaţii.

"Nu Germaniei îi revine această sarcină. Suntem victime ale unei epidemii şi asta ne preocupă acum. Există mecanisme la nivel european pentru astfel de situaţii", a adăugat ambasadorul german la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici