Grupul G7 îndeamnă China să evite "ameninţările" la adresa Taiwanului

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) a cerut, vineri, Chinei să evite "ameninţările" la adresa Taiwanului şi a criticat activităţile militare chineze în zone disputate, pledând însă pentru cooperare în scopul rezolvării unor probleme globale.

1118 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 îndeamnă China să evite "ameninţările" la adresa Taiwanului

Grupul G7 îndeamnă China să evite "ameninţările" la adresa Taiwanului

"Suntem preocupaţi în mod serios de situaţia din Marea Chinei de Est şi din Marea Chinei de Sud. Reamintim Chinei necesitatea de a se abţine de la ameninţări, de la acţiuni coercitive, de la acte de intimidare sau de la utilizarea forţei. Ne opunem puternic oricăror încercări unilaterale de modificare a statutului prin forţă sau constrângere", anunţă miniştrii de Externe din statele membre G7, în comunicatul difuzat după reuniunea de la Münster (Germania), referindu-se în principal la tensiunile dintre Administraţia de la Beijing şi Taiwan.

Cu toate acestea, Grupul G7 exprimă intenţia de a coopera cu Beijingul pentru gestionarea unor probleme mondiale precum crize medicale sau modificările climatice, potrivit agenţiei Reuters.

"În discuţiile de aici, am fost foarte clari asupra necesităţii de aliniere a abordărilor faţă de China în contextul acţiunilor din ce în ce mai frecvente de coerciţie şi pentru a contracara politicile şi practicile Beijingului de perturbare a pieţelor, care afectează angajaţii şi sectoarele industriale din ţările noastre", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, la finalul reuniunii G7.

Blinken a precizat că Washingtonul susţine vizita cancelarului german, Olaf Scholz, la Beijing. "Printre motive figurează încurajarea preşedintelui Xi Jinping să exercite presiuni asupra preşedintelui Vladimir Putin pentru a nu folosi niciodată vreo armă nucleară", a subliniat Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
g7,
sua/germania,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici