Guatemala respinge cererea de azil politic depusă de John McAfee

Preşedintele Guatemalei, Otto Perez, a anunţat joi că Administraţia pe care o conduce a respins cererea de azil politic depusă de John McAfee.

174 afișări
Imaginea articolului Guatemala respinge cererea de azil politic depusă de John McAfee

Guatemala respinge cererea de azil politic depusă de John McAfee

"Respingem cererea de azil politic", a spus preşedintele Guatemalei.

John McAfee, fondatorul şi fostul patron al companiei în domeniul securităţii informatice care îi poartă numele, căutat în Belize în cadrul unei anchete privind o crimă, a fost arestat miercuri de către poliţia guatemaleză din cauza pătrunderii ilegale în ţară.

McAfee, în vârstă de 67 de ani, este dat în urmărire în Belize în legătură cu uciderea vecinului său, americanul Gregory Faull.

Ulterior, ministrul de Afaceri Externe, Harold Caballeros, a declarat că guvernul din Guatemala îl va extrăda pe John McAfee în Belize.

"Am primit o solicitare din partea Belize şi îi vom da curs, evident", a declarat Caballeros pentru presă, la scurt timp după ce preşedintele Otto Perez a anunţat că ţara sa refuză să acorde azil politic lui McAfee.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici