Guvernatorul Băncii Angliei este criticat pentru măsurile de relaxare

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, s-ar putea să se fi grăbit cu decizia de a reduce dobânda de referinţă şi de a veni cu un nou pachet de măsuri de relaxare fiscală, crede Jacob Rees-Mogg, scrie Bloomberg.

1144 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul Băncii Angliei este criticat pentru măsurile de relaxare

Guvernatorul Băncii Angliei este criticat pentru măsurile de relaxare

Rees-Mogg este un politician care cere demisia guvernatorului din cauza avertismentelor acestuia legate de impactul părăsirii UE.

"Din moment ce nu putem avea încredere că este imparţial, începi să te gândeşti dacă acţiunile sale au un spate politic sau dacă tăierea ratelor a fost un răspuns la criticile unor analişti, pentru a dovedi că are dreptate', a spus Mogg, un parlamentar pro-Brexit. "A trecut peste percepţia de imparţialitate din partea poziţiei sale de Guvernator", a adăugat el.

Comentariile vin în condiţiile în care Carney trebuie să răspundă unor serii de întrebări legate de mandatul său, în prima sa apariţie publică de la barajul de la lansarea noului pachet de stimuli din 4 august.

Cele mai recente date statistice arată că economia britanică îşi revine repede după şocul initial declanşat de votul pentru Brexit, iar investitorii care pariaseră pe o nouă reducere a ratei anul acesta încep să vadă o probabilitate de doar 25%.​

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici