Iranul şi Arabia Saudită înregistrează "progrese consistente" în negocierile bilaterale

  • Iranul şi Arabia Saudită, naţiuni rivale, înregistrează "progrese consistente" în negocierile bilaterale.
  • Oficial iranian: "Se înregistrează progrese consistente pe tema securităţii în zona Golfului Persic".
553 afișări
Imaginea articolului Iranul şi Arabia Saudită înregistrează "progrese consistente" în negocierile bilaterale
Iranul şi Arabia Saudită, naţiuni rivale, au înregistrat "progrese consistente" în negocierile pe tema securităţii în zona Golfului Persic, afirmă un oficial de rang înalt de la Teheran, citat de Agenţia France-Presse şi de postul France Info.
 
"Se înregistrează progrese consistente pe tema securităţii în zona Golfului Persic", a declarat Saeed Khatibzadeh, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, citat de agenţia oficială IRNA.
 
Iranul, un stat majoritar şiit, şi Arabia Saudită, o naţiune cu populaţie preponderent sunnită, au poziţii adverse în numeroase probleme, dar au iniţiat din aprilie negocieri pe tema îmbunătăţirii relaţiilor.
 
Deşi negocierile au fost lansate de fostul preşedinte moderat Hassan Rouhani, au continuat după instalarea în funcţie a noului preşedinte iranian, ultraconservatorul Ebrahim Raisi.
 
"Negocierile se derulează bine", a precizat Saeed Khatibzadeh, aflat în oraşul american New York, pentru reuniunea Adunării Generale ONU. Oficialul iranian a îndemnat toate ţările care au probleme regionale să le gestioneze împreună, fără interferenţe regionale.
 
Regele saudit Salman bin Abdulaziz Al Saud a exprimat, miercuri, speranţa că negocierile cu Iranul vor conduce la "rezultate tangibile care să faciliteze construirea încrederii şi reluarea cooperării bilaterale". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici