Josep Borrell: UE nu intenţionează să se implice într-un război rece contra Chinei

  • Uniunea Europeană nu intenţionează să se implice într-un război rece contra Chinei
  • Josep Borrell exprimă preocupare privind ambiţiile militare ale Chinei
  • Vera Jourova: "Rusia şi China se află în spatele unor campanii de dezinformare care vizează acţiuni UE"
551 afișări
Imaginea articolului Josep Borrell: UE nu intenţionează să se implice într-un război rece contra Chinei

Josep Borrell: UE nu intenţionează să se implice într-un război rece contra Chinei

Uniunea Europeană nu intenţionează să ajungă la un război rece împotriva Chinei, afirmă Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, exprimând însă preocupare privind ambiţiile militare ale Beijingului, relatează cotidianul Le Figaro.

"I-am spus ministrului chinez de Externe: «Nu vă faceţi griji, Europa nu se va implica în vreun război rece contra Chinei»", a declarat Josep Borrell după discuţia prin videoconferinţă cu şeful diplomaţiei de la Beijing, Wang Yi, pe tema pregătirii unui summit UE-China.

"Lucrăm deja de mult timp pentru combaterea dezinformărilor. Am început acum cinci ani. În ultimii ani, dezinformarea vizează şi surse din China, dar nu este îndreptată împotriva Chinei", a afirmat Josep Borrell.

La rândul său, Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de Valori şi Transparenţă, a declarat că "Rusia şi China se află în spatele unor campanii de dezinformare care vizează acţiuni UE de contracarare a epidemiei de coronavirus".

Josep Borrell a precizat că a primit asigurări din partea ministrului chinez de Externe că Beijingul "nu are ambiţii militare".

"Cuvintele contează în diplomaţie, dar faptele contează poate mai mult. Suntem deplin conştienţi în Europa că Administraţia Chinei suplimentează cheltuielile militare. Una este ce spun chinezii, alta este ceea ce ştim noi", a spus Borrell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici