Kiev: Peste 32.000 de insurgenţi luptă în estul Ucrainei. 10.000 sunt militari ruşi

Forţele insurgente din estul Ucrainei au peste 32.000 de combatanţi, circa 10.000 fiind militari ruşi, susţine Ministerul ucrainean al Apărării, citat de AFP.

392 afișări
Imaginea articolului Kiev: Peste 32.000 de insurgenţi luptă în estul Ucrainei. 10.000 sunt militari ruşi

Kiev: Peste 32.000 de insurgenţi luptă în estul Ucrainei. 10.000 sunt militari ruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acest moment, 32.400 de persoane luptă în regiunea Donbas, dintre care între 6.000 şi 10.000 sunt militari ruşi, iar ceilalţi sunt mercenari străini sau localnici", a declarat Oleksandr Rozmaznin, un oficial din Statul Major al armatei ucrainene.

În ultimele zile, aproape 299 de militari ruşi au fost ucişi, iar 190 au fost răniţi în confruntările din zona aeroportului Doneţk, precizează oficialul ucrainean.

Dintre mercenari, insurgenţii ceceni loiali preşedintelui prorus Ramzan Kadîrov reprezintă grupul cel mai numeros.

Armata ucraineană a arestat şi mercenari veniţi din Israel, Serbia, Spania, Italia şi chiar Brazilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici