Lapte contaminat cu melamină, descoperit din nou în China

Melamina, un produs chimic foarte toxic, a fost descoperită din nou în loturi de lapte comercializare în sud-vestul Chinei, la peste un an după scandalul laptelui contaminat, care a provocat moartea a şase copii şi îmbolnăvirea altor 300.000, potrivit presei locale de luni.

92 afișări
Imaginea articolului Lapte contaminat cu melamină, descoperit din nou în China

Lapte contaminat cu melamină, descoperit din nou în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Loturi de lapte provenind de la trei companii au fost retrase din magazine în provincia Guizhou, la ordinul autorităţilor locale în domeniul sănătăţii, potrivit China Daily.

Cele trei firme îşi au sediul în provinciile Shandong (est), Hebei (nord) şi Liaoning (nord).

Potrivit presei, în decembrie au fost descoperite produse contaminate în alte două provincii.

Un oficial din industria laptelui a apreciat că aceste produse contaminate sunt probabil "resturi (ale loturilor) din 2008", potrivit cotidianului în limba engleză.

Mult timp ţinut secret, scandalul laptelui contaminat cu melamină a izbucnit în septembrie 2008, după Jocurile Olimpice de la Beijing, provocând o psihoză în China şi retragerea produselor chineze pe bază de lapte din toată lumea.

În total, 22 de companii au lansat pe piaţă produse contaminate cu această substanţă care simulează un aport crescut de proteine în timpul testelor de control.

Acest procedeu permite traficanţilor să adauge apă în lapte, crescând astfel volumul acestuia şi profiturile.

Melamina a provocat probleme renale grave sugarilor şi copiilor mici, şase murind, iar alţii 300.000 îmbolnăvindu-se grav.

În total, 21 de persoane au fost condamnate, dintre care două au fost executate, în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici