Lideri ai unor state UE şi Barack Obama au stabilit menţinerea sancţiunilor impuse Rusiei

Lideri ai unor state membre UE au convenit cu preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, menţinerea cooperării în cadrul NATO şi a sancţiunilor contra Rusiei, două subiecte faţă de care viitoarea Administraţie Donald Trump ar putea avea poziţii diferite, informează ziarul Le Figaro.

1112 afișări
Imaginea articolului Lideri ai unor state UE şi Barack Obama au stabilit menţinerea sancţiunilor impuse Rusiei

Lideri ai unor state UE şi Barack Obama au stabilit menţinerea sancţiunilor impuse Rusiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"S-a reafirmat importanţa cooperării în cadrul instituţiilor multilaterale, inclusiv în Alianţa Nord-Atlantică", a transmis Casa Albă după reuniunea de la Berlin.

La reuniunea de la Berlin, găzduită de cancelarul Angela Merkel, au participat Barack Obama şi liderii Marii Britanii, Franţei, Italiei şi Spaniei.

Iniţiativa intervine în contextul victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA a lui Donald Trump, care a semnalat că va încerca îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, stârnind temeri privind anularea sancţiunilor.

Una dintre temele reuniunii a fost prelungirea sancţiunilor UE impuse Rusiei, care ar urma să fie prelungite după expirarea la sfârşitul lunii ianuarie. Există totuşi temeri că Donald Trump ar putea urma o direcţie opusă, după învestirea în funcţie pe 20 ianuarie. În acest context, liderii europeni au cerut clarificări din partea lui Barack Obama, care a discutat cu Donald Trump săptămâna trecută.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici