Lupte grele în Severodonetsk: ucrainenii au declanşat contraatacuri

Ucrainenii au declanşat mai multe contraatacuri în Severodonetsk, dar ruşii deţin în continuare „cea mai mare parte" a oraşului, anunţă CNN care utilizează surse ucrainene.

6590 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în Severodonetsk: ucrainenii au declanşat contraatacuri

Armata ucraineană a desfăşurat o serie de contraatacuri în oraşul Severodonetsk din estul ţării, dar forţele ruseşti controlează în continuare „cea mai mare parte" a oraşului, a declarat un oficial militar regional ucrainean.

Severodonetsk este unul dintre ultimele bastioane deţinute de Ucraina în regiunea estică Luhansk.

Şeful administraţiei militare din Luhansk, Serhiy Hayday, a declarat că forţele Kremlinului nu au făcut niciun progres miercuri seară în încercarea lor de a cuceri Severodonetsk, în ciuda afirmaţiilor ruseşti potrivit cărora au cucerit întregul oraş.

Hayday a declarat anterior că 10.000 de trupe controlate de Rusia luptă pentru a cuceri oraşul.

Contraofensiva trupelor ucrainene a reuşit să îndepărteze forţele inamice de pe unele străzi şi le-a permis apărătorilor să captureze câţiva prizonieri de război, potrivit lui Hayday.

„Ei nu controlează întregul oraş, luptele continuă", a declarat Hayday.

Miercuri, Hayday a declarat că ruşii controlează 80% din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici