MAE polonez, vizat de un atac cibernetic despre care se crede că a fost efectuat de hackeri ruşi

Ministerul polonez de Externe a fost ţinta unui atac ciberentic în cursul lunii decembrie despre care se crede că ar fi fost efectuat de hackeri ruşi din cadrul APT28 sau Fancy Bear, un grup implicat în atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din SUA, scrie cotidianul Rzeczpolita.

338 afișări
Imaginea articolului MAE polonez, vizat de un atac cibernetic despre care se crede că a fost efectuat de hackeri ruşi

MAE polonez, vizat de un atac cibernetic despre care se crede că a fost efectuat de hackeri ruşi (Imagine: Shutterstock)

Într-un material publicat în ediţia de luni a cotidianului Rzeczpospolita, citat de postul public de radio Polskie, se relatează că mai mulţi angajaţi ai ministerului au primit mailuri false care conţineau viruşi de tip troian ce aveau drept rol să sustragă informaţii.

Atacul a fost unul foarte sofisticat, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, care a adăugat că a fost efectuat prin intermediul serverelor unui "Minister de Externe din America latină".

Atacul care a vizat Ministerul polonez de Externe a fost dejucat, cotidianul relatând că acesta nu a fost primul atac al grupului asupra serverelor ministerului.

Potrivit agenţiilor de securitate americane, grupul Advanced Persistent Threat 28 (APT 28), cunoscut şi drept Fancy Bear, ar avea legături cu GRU, serviciul rus de spionaj militar. Hackeri din cadrul grupului ar fi participat la atacurilor cibernetice care au vizat Partidul Democrat şi pe directorul de campanie a lui Hillary Clinton, John Podesta. Grupul este suspectat că ar fi fost implicat şi în atacurile cibernetice împotriva OSCE, Agenţiei Mondiale Antidoping, canalului de televiziune TV5 Monde.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici