Marina turcă a capturat cinci piraţi în largul Somaliei

O fregată a Marinei turce a capturat marţi, în Golful Aden, cinci piraţi suspectaţi că pregăteau atacarea unei nave, a anunţat armata turcă.

30 afișări
Imaginea articolului Marina turcă a capturat cinci piraţi în largul Somaliei

Marina turcă a capturat cinci piraţi în largul Somaliei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Fregata Gaziantep, care activează în cadrul dispozitivului NATO pentru a lupta împotriva pirateriei în regiune, a inspectat, cu ajutorul unui elicopter şi al unei unităţi de comando a Marinei, o ambarcaţiune uşoară cu motor, care transporta cei cinci bărbaţi, a precizat Statul Major al Armatei.

Operaţiunea a fost lansată pe baza informaţiilor care evocau manevre de apropiere a piraţilor în direcţia a două nave sub pavilion britanic şi al Insulelor Marshall, care evoluau în coridorul de securitate protejat de o forţă navală multinaţională.

"Un posibil act de piraterie a fost evitat", afirmă Statul Major al Armatei, adăugând că instrumente folosite în general de piraţi au fost găsite în ambarcaţiune.

Forţele turce au arestat 12 piraţi în cursul unei operaţiuni similare, luna trecută.

Piraţii somalezi au atacat peste 130 de nave comerciale anul trecut, o creştere cu peste 200 la sută în raport cu 2007, potrivit Biroului Maritim Internaţional.

La 27 iulie, forţa navală multinaţională responsabilă cu lupta împotriva pirateriei în Oceanul Indian avertizase navele comerciale cu privire la un risc de reluare a atacurilor piraţilor după muson, care se încheie în regiune la începutul lui septembrie.

O navă turcească şi cei 23 de membri ai echipajului său sunt reţinuţi de piraţi de la 8 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici