Merkel şi Netanyahu vor îmbunătăţirea relaţiilor între Germania şi Israel, în pofida disensiunilor

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul israelian Benjamin Netanyahu vor să îmbunătăţească relaţiile între Germania şi Israel, în pofida perspectivelor diferite privind acordul nuclear semnat în 2015 între marile puteri şi Iranul, relatează site-ul agenţiei Dpa.

164 afișări
Imaginea articolului Merkel şi Netanyahu vor îmbunătăţirea relaţiilor între Germania şi Israel, în pofida disensiunilor

Merkel şi Netanyahu vor îmbunătăţirea relaţiilor între Germania şi Israel, în pofida disensiunilor

Vizita oficială a lui Merkel în Israel este făcută pe fondul eforturilor Uniunii Europene de a menţine acordul nuclear cu Iranul, în urma deciziei SUA de a reimpune sancţiuni Teheranului.

Netanyahu a criticat acordul nuclear, sugerând că acesta "sponsorizează aparatul de război al Iranului".

"Am convenit că suntem de acord cu majoritatea lucrurilor şi că nu suntem de acord în privinţa unora", a declarat premierul Netanyahu în cadrul unei conferinţe comune cu Merkel, desfăşurate joi.

Merkel i-a transmis lui Netanyahu că Germania şi Israelul împărtăţesc aceeaşi opinie privind împiedicarea Iranului de a îşi dezvolta o armă nucleară, însă nu sunt de acord cu modalitatea prin care vor realiza acest lucru.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian. În pofida retragerii Washingtonului, Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înţelegerea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici