Ministerul de Externe din Singapore cere revenirea în ţară a diplomatului român Silviu Ionescu

Ministerul singaporez de Externe i-a transmis joi ambasadorului român Aurelian Neagu că solicită revenirea la Singapore a diplomatului Silviu Ionescu pentru ancheta din 10 martie privind moartea uneia dintre persoanele rănite în accidentul în care a fost implicată maşina ambasadei române.

19 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe din Singapore cere revenirea în ţară a diplomatului român Silviu Ionescu

Ministerul de Externe din Singapore cere revenirea în ţară a diplomatului român Silviu Ionescu (Imagine: carforum.com)

Răspunzând solicitărilor din presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Singapore a declarat că ministerul vrea revenirea în ţară a diplomatului român Silviu Ionescu pentru ancheta din 10 martie privind moartea lui Tong Kok Wai, una dintre victimele accidentului din 15 decembrie, relatează Straits Times, în ediţia electronică de joi.

Ministerul i-a explicat lui Neagu (ambsador în Japonia şi Singapore, cu sediul la Tokyo), că ancheta preliminară (coroner's inquiry) nu este un proces, ci o investigaţie pentru stabilirea faptelor în cazul unui deces neprovocat de cauze naturale.

"Ministerul de Externe i-a înmânat ambasadorului Neagu o notă diplomatică în care cere asistenţă din partea ambasadei României în solicitarea revenirii în Singapore a lui Silviu Ionescu pentru a participa la anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt.

Ministerul afirmă că, având în vedere că Ionescu susţine că nu este responsabil de acest accident, există şi mai multe motive pentru ca acesta să revină în Singapore, pentru a-şi prezenta propria versiune în cadrul anchetei.

Ministerul singaporez i-a transmis lui Neagu că Silviu Ionescu îşi poate angaja un avocat local pentru a interoga martorii şi a înainta versiunea sa în cadrul anchetei. Ambasada României are însă şi alternativa de a angaja un avocat local în numele lui Ionescu.

Referindu-se la un interviu pe care diplomatul l-a acordat recent unui post de televiziune din România, în care acesta susţinea că are un martor care l-ar putea exonera, ministerul a cerut ambasadei ca Ionescu să ofere detalii autorităţilor din Singapore în legătură cu identitatea martorului, pentru ca acesta să poată fi chemat pentru a da declaraţii în cadrul anchetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici