Ministru britanic, aspirant la funcţia de premier în locul Theresei May, cere scutirea cetăţenilor europeni de taxa pentru naturalizare după Brexit

Ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, a declarat că va propune eliminarea după Brexit a taxei pe care trebuie să o plătească cetăţenii europeni care doresc să obţină naţionalitate britanică, potrivit Euronews.

292 afișări
Imaginea articolului Ministru britanic, aspirant la funcţia de premier în locul Theresei May, cere scutirea cetăţenilor europeni de taxa pentru naturalizare după Brexit

Ministru britanic, aspirant la funcţia de premier în locul Theresei May, cere scutirea cetăţenilor europeni de taxa pentru naturalizare după Brexit

Este pur şi simplu lucrul cel mai corect pe care îl putem face, acela de a ne onora promisiunea de a le permite cetăţenilor europeni care studiază şi muncesc în Marea Britanie să rămână aici”, a declarat o sursă apropiată lui Gove.

„Michael Gove este pregătit să unească ţara. Garantarea drepturilor cetăţenilor UE în Marea Britanie şi pregătirea unei oferte generoase privitoare la cetăţenia britanică pentru cei aflaţi aici în mod legal la data referendumului reprezintă un prim pas în această direcţie”, a declarat aceeaşi sursă.

Euronews notează că un cetăţean european poate aplica pentru obţinerea cetăţeniei britanice în 2021 dacă la momentul referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE, în iunie 2016, era rezident în această ţară. Astfel, aproximativ trei milioane de persoane sunt eligibile pentru naturalizare. Taxa pe solicitanţii trebuie să o achite şi pe care Gove doreşte să o elimine este în momentul de faţă de 1.330 de lire sterline.

Conservatorul Michael Gove, un susţinător al Brexit, este una dintre cele zece persoane înscrise în cursa pentru a o înlocui pe Theresa May din funcţia de premier şi de lider al Partidului Conservator.

Theresa May a anunţat că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici