Ministrul taiwanez al Apărării a demisionat, în urma taifunului Morakot

Ministrul taiwanez al Apărării şi-a prezentat demisia miercuri, recunoscând slaba gestionare a operaţiunilor de salvare după trecerea taifunului Morakot, a declarat un oficial, sub protecţia anonimatului.

21 afișări
Imaginea articolului Ministrul taiwanez al Apărării a demisionat, în urma taifunului Morakot

Ministrul taiwanez al Apărării Chen Chao-min (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Inundaţii produse de taifulul Morakot

Ministrul Chen Chao-min a citat ritmul lent al operaţiunilor de salvare în scrisoarea sa de demisie, a explicat oficialul.

Un alt oficial de rang înalt al Guvernului, Hsueh Hsiang-chuan, şi-a prezentat demisia, a mai spus el, adăugând că aceste scrisori de demisie sunt pe biroul premierului Liu Chao-shiuan.

Bilanţul taifunului care a afectat Taiwanul în urmă cu o săptămână a atins 136 de morţi miercuri, dar ar putea depăşi 500, în condiţiile în care numeroşi locuitori au unui sat din sudul ţării au fost acoperiţi de torente de noroi, potrivit echipelor de intervenţie.

Preşedintele taiwanez, Ma Ying-jeou, a anunţat marţi anularea festivităţilor prevăzute cu ocazia Zilei Naţionale de la 10 octombrie, din cauza bilanţului grav al taifunului. În faţa criticilor, Ma prezentase sâmbătă scuze pentru ritmul lent al operaţiunilor de salvare.

Intervenţia militarilor taiwanezi în urma taifunului

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici