Neîncredere, furie şi ameninţări pe forumurile jihadiste după anunţul morţii lui Osama ben Laden: Leii vor rămâne lei şi vor continua pe urmele lui Osama

Primele reacţii pe forumurile jihadiste, luni, faţă de moartea lui Osama ben Laden, mergeau de la neîncredere la furie, trecând prin ameninţări împotriva Americii.

3144 afișări
Imaginea articolului Neîncredere, furie şi ameninţări pe forumurile jihadiste după anunţul morţii lui Osama ben Laden: Leii vor rămâne lei şi vor continua pe urmele lui Osama

Neîncredere, furie şi ameninţări pe forumurile jihadiste după anunţul morţii lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestor comentarii, traduse în engleză de institutele americane SITE şi Jihadology, persoanele care frecventează aceste forumuri erau şocate de anunţul preşedintelui american, Barack Obama, privind moartea fondatorului reţelei teroriste Al-Qaida, în urma operaţiunii unui commando american, în Pakistan.

"Dacă este adevărat, este un moment de ruşine pentru poporul pakistanez, care nu a reuşit să îl protejeze pe eroul islamului", se arată într-o intervenţie. "Este o zi neagră pentru noi", continuă aceasta.

"Dacă Allah o vrea, informaţia este falsă", scrie un alt comentator pe forum. "Dacă este adevărat, atunci este o catastrofă", continuă el.

Pe forumul Shumukh al-islam, o persoană a postat mesajul "Leii vor rămâne lei şi vor continua pe urmele lui Osama (ben Laden). Oh, Allah, America nu va cunoaşte securitatea, atât timp cât noi nu o vom cunoaşte în Palestina".

O altă persoană scrie: "Dacă este adevărat, trebuie să-i mulţumim lui Allah că America nu a fost capabilă să-l captureze viu. Dacă ar fi făcut-o, l-ar fi umilit, ca pe Saddam Hussein (preşedintele irakian îndepărtat de la putere). Cel puţin i s-a împlinit cea mai mare dorinţă, de a muri ca un martir".

O altă persoană, comentând despre imaginile cu americanii ieşiţi pe stradă la New York şi Washington, afirmă că "aceste (manifestări de) bucurie sunt amuzante. Sărbătoriţi vestea, atât cât doriţi, kuffar (necredincioşilor). Pentru că aveţi doar puţin timp, aici, pe pământ, să o faceţi. Apoi vă veţi confrunta cu realitatea".

Un alt contributor, incredul, dă asigurări că el crede că "americanii fac acest lucru pentru a avea o scuză bună să părăsească Afganistanul anul acesta".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici