Numărul pacienţilor bolnavi de COVID-19 internaţi la terapie intensivă a scăzut în Italia pentru prima dată în două săptămâni

Italia a raportat, sâmbătă, cel mai mic număr de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele două săptămâni, iar numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru prima dată.

7050 afișări
Imaginea articolului Numărul pacienţilor bolnavi de COVID-19 internaţi la terapie intensivă a scăzut în Italia pentru prima dată în două săptămâni

Numărul pacienţilor bolnavi de COVID-19 internaţi la terapie intensivă a scăzut în Italia pentru prima dată în două săptămâni

În ciuda veştilor bune, autorităţile le-au cerut oamenilor să continue să menţină regulile stricte de carantină şi să nu iasă pe străzi, scrie Reuters.

Departamentul de Protecţie Civilă a raportat, sâmbătă, 681 de decese, ceea ce duce numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea epidemiei la 15.632. A fost cea mai mică creştere zilnică a deceselor din 23 martie până în prezent.

Numărul total de cazuri confirmate în Italia a ajuns, sâmbătă la 124.632 de la 119.827 raportate vineri, dar pentru prima dată, numărul de pacienţi din unităţile de terapie intensivă a scăzut.

„Aceasta este o veste importantă, deoarece permite spitalelor noastre să respire”, a declarat şeful Protecţiei Civile, Angelo Borelli.

În ultimele zile, autorităţile italiene au declarat că plafonarea numărului de cazuri din ultima perioadă este un semn că vârful pandemiei a fost atins şi că numărul victimelor va începe să scadă dacă se vor respecta măsurile stricte impuse populaţiei.

Există, însă, temeri că odată cu apropierea Paştelui şi încălzirea vremii, numărul celor care au ieşit din case şi se plimbă în oraşe precum Napoli, Roma şi Milano, creşte.

„Unele imagini distribuite pe social media arată o relaxare în comportamentul unor persoane. Din fericire numărul este destul de mic. Dar acestea nu trebuie luate ca exemplu, ci condamnate", a spus Domenico Arcuri, comisarul special al guvernului pentru epidemia de coronavirus.

El a mai spus că în ciuda cifrelor de sâmbătă, nu se poate vorbi încă de momentul în care viaţa în Italia va reveni la normal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici