O bacterie periculoasă stârneşte îngrijorare în Germania

Autorităţile sanitare germane erau îngrijorate, marţi, de propagarea rapidă a unei bacterii care provoacă hemoragii ale sistemului digestiv şi care a determinat, probabil, moartea unei persoane.

1435 afișări
Imaginea articolului O bacterie periculoasă stârneşte îngrijorare în Germania

O bacterie periculoasă stârneşte îngrijorare în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O femeie în vârstă de 83 de ani a decedat la 21 mai, după ce a fost internată în spital la 15 mai pentru colită hemoragică. Analizele de laborator au arătat o infecţie" cu E.coli enterohemoragic (Eceh), bacterie care generează probleme grave, a declarat Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară, într-un comunicat.

Totuşi, o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a se stabili cu certitudine cauza morţii, adaugă ministerul.

În cursul ultimelor două săptămâni, sute de cazuri confirmate de infecţie cu Eceh au fost înregistrate în Germania, potrivit Institutului Robert-Koch (RKI), instituţie federală care se ocupă de controlul şi combaterea bolilor.

Din sute de cazuri, peste 80 de pacienţi au dezvoltat sindromul hemolitic-uremic (SHU).

"Au mai fost puncte culminante în cazurile de SHU în trecut, dar niciodată într-un timp atât de scurt", a subliniat RKI într-un comunicat publicat marţi.

RKI este îngrijorat, de asemenea, că bolnavii sunt în principal adulţi, în timp ce această patologie afectează în general copiii cu vârste mici.

Astfel, în 2010, din 65 de cazuri de SHU înregistrate de RKI, mai puţin de 9 la sută dintre bolnavi aveau peste 18 ani şi două cazuri au fost mortale.

Nu toate persoanele infectate cu Eceh dezvoltă SHU. Potrivit statisticilor RKI, 1.000 de persoane sunt infectate anual cu această bacterie în Germania, cel mai adesea fără complicaţii grave.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici