O coloană de tancuri ruseşti a plecat din Gori spre Tbilisi - jurnalist AFP

O coloană de tancuri, blindate şi camioane ruseşti a fost văzută de un fotoreporter al Agenţiei France-Press îndreptându-se dinspre Gori spre Tbilisi, capitala georgiană.

636 afișări
Imaginea articolului O coloană de tancuri ruseşti a plecat din Gori spre Tbilisi - jurnalist AFP

O coloană de tunuri ruseşti a plecat din Gori spre Tbilisi - jurnalist AFP (Imagine: Mediafax/AFP)

Secretarul Consiliului de securitate georgian, Aleksandr Lomaia, a declarat miercuri că 50 de tancuri şi blindate ruse se află în continuare în oraşul georgian Gori, afirmaţia fiind imediat dezminţită de Moscova.

Coloana se află la aproximativ zece kilometri de Gori, potrivit fotoreporterului AFP, şi este formată din aproximativ 60 de tancuri, blindate pentru transportul trupelor şi alte vehicule. "Tbilisi, Tbilisi!", strigă militarii ruşi din camioane, agitând pe geamuri drapele ruseşti.

Mai mulţi jurnalişti au menţionat miercuri prezenţa forţelor ruse şi mai ales a blindatelor în jurul oraşului Gori, locuit de circa 50.000 de persoane, dintre care majoritatea au fugit spre Tbilisi.

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a declarat că tunurile ruseşti au deschis focul asupra locuitorilor şi distrug clădirile din oraş, într-o conferinţă de presă telefonică.

"Tancurile ruseşti au intrat în Gori. Au distrus clădiri, trupele ruse produc pagube. Deschid focul asupra locuitorilor", a declarat el.

"Devastează, iau mobile, chiuvete şi toalete, calculatoare, tot ce este de valoare", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici