O femeie din Ungaria a aflat că a devenit mamă după o lună de comă indusă

  • O femeie din Ungaria a aflat că a născut o fetiţă după o lună de comă indusă.
  • Szilvia Bedo-Nagy a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a făcut pneumonie, iar ulterior i s-a indus coma.
592 afișări
Imaginea articolului O femeie din Ungaria a aflat că a devenit mamă după o lună de comă indusă

Sursă imagini: YouTube Radio Free Europe/Radio Liberty

O femeie din Ungaria a aflat că a născut o fetiţă după o lună de comă indusă, după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi a făcut pneumonie, transmite Reuters.

Szilvia Bedo-Nagy era în ultimul trimestru de sarcină când a fost confirmată cu COVID-19, la sfârşitul anului trecut, şi a fost trimisă acasă în carantină. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit şi a fost transportată la spital.

„Nu puteam să respir”, a povestit Bedo-Nahy pentru Radio Europa Liberă. „S-a dovedit că aveam pneumonie”, a mai spus aceasta.

Szilvia Bedo-Nagy a fost transferată la Budapesta unde a născut o fetiţă, Napsugar, prin cezariană. Femeia a fost dusă apoi la secţia de terapie intensivă unde a fost conectată la un ventilator, apoi la un plămân artificial şi, în cele din urmă, i s-a indus coma.

În timp ce Bedo-Nagy se afla în spital, soţul său, Jozsef Bedo, a avut grijă de fiica lor, temându-se că soţia lui nu va supravieţui.

În preajma Crăciunului, Bedo a primit un apel de la un medic care l-a informat că soţia sa a fost scoasă din coma indusă.

„Medicul a spus că soţia mea încearcă să ia legătura cu mine. A doua zi, m-am dus să îi fac o vizită. Era trează, iar când o întrebam ceva, îmi răspundea cu ochii”, a povestit Bedo.

Bedo-Nagy şi-a amintit că a fost trezită pentru prima oară din comă de Revelion 2020, însă a spus că încă nu ştie ce s-a întâmplat.

„Habar n-aveam ce se întâmplă. Arătam spre burtă şi întrebam când am născut... Apoi doctorul a spus că bebeluşul s-a născut cu ceva timp în urmă”, a mai povestit aceasta.

În prezent, Szilvia Bedo-Nagy se recuperează acasă, alături de soţul ei şi fetiţa lor, Napsugar.

Medicul Bela Merkely a spus că Bedo-Nagy este un caz fascinant şi neobişnuit de complicat.

Ungaria se află pe primul loc în lume la numărul deceselor asociate COVID-19 la 100.000 de locuitori, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, în contextul în care în unele spitale până la 80% dintre pacienţii conectaţi la ventilatoare nu au supravieţuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici