O specialistă în genocidul din Rwanda, printre victimele accidentului de la Buffalo (Galerie Foto)

O specialistă în genocidul din Rwanda, din 1994, americanca Alison Des Forges, în vârstă de 66 de ani, se afla la bordul avionului care s-a prăbuşit joi seara la Buffalo, în nordul statului New York, a anunţat organizaţia Human Rights Watch.

241 afișări
Imaginea articolului O specialistă în genocidul din Rwanda, printre victimele accidentului de la Buffalo (Galerie Foto)

O specialistă în genocidul din Rwanda, printre victimele accidentului de la Buffalo (Imagine: www.hrw.org)

Accidentul s-a soldat cu moartea a 50 de persoane, toţi pasagerii şi membrii echipajului plus un bărbat care se afla în casa peste care a căzut aeronava.

"Moartea lui Alison este o dramă nu numai pentru HRW, dar şi pentru Rwanda şi regiunea Marilor Lacuri" din Africa, a declarat directorul organizaţiei, Kenneth Roth.

Născută în statul New York, în 1942, Alison Des Forges s-a interesat încă din tinereţe de situaţia din Rwanda şi a efectuat mai multe cercetări universitare privind situaţia din această ţară.

Ea şi-a dobândit notorietatea mondială publicând o carte, "Nici un martor nu trebuie să supravieţuiască" ("Leave none to tell the story: genocide in Rwanda"), care se referă la genocidul soldat cu moartea a circa 800.000 de persoane.

"Ea a fost un exemplu de militant pentru drepturile omului, o femeie cu principii, angajată în aflarea adevărului şi în folosirea lui pentru apărarea oamenilor simpli", continuă Kenneth Roth.

Timp de două decenii, Alison Des Forges a fost consilier pentru departamentul Africa al HRW, unde s-a ocupat de Burundi, Republica Democratică Congo (RDC) şi Rwanda.

Ea depunea mărturie în calitate de expert la Tribunalul Penal Internaţional (TPI), precizează organizaţia.

Ea a depus mărturie privind genocidul şi situaţia actuală din Africa şi în faţa comisiilor ONU, a Adunării Naţionale a Franţei, a Congresului american sau a Senatului belgian.

GALERIE FOTO - Genocidul din Rwanda

Citeşte şi:

Acumulare de gheaţă pe aripile avionului prăbuşit la Buffalo

"Creierul" genocidului din Rwanda, condamnat la închisoare pe viaţă

Liderul rebel congolez Laurent Nkunda, arestat în Rwanda

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici