Oficial american: Operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden a fost "complet legală"

Operaţiunea în cursul căreia Osama ben Laden a fost ucis a fost "complet legală" şi a reprezentat un "act de legitimă apărare naţională", a afirmat miercuri secretarul american al Justiţiei, Eric Holder.

229 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden a fost "complet legală"

Oficial american: Operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden a fost "complet legală" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interogat în Senat despre dezbaterea lansată în urma dezvăluirii de marţi potrivit căreia liderul al-Qaida nu era înarmat în momentul în care a fost ucis de comandoul Navy Seals, Holder a dat asigurări că operaţiunea a fost "complet legală şi coerentă cu valorile noastre".

"În calitate de (membru al) Navy Seal, trebuia să pleci de la principiul că era o bombă ambulantă", a precizat senatorul republican Lindsey Graham. "Exact", a răspuns Holder.

Secretarul Justiţiei a apreciat că vor fi "probabil" adăugate noi nume pe lista neagră împotriva terorismului stabilită de Statele Unite, după studierea documentelor confiscate în noaptea de duminică spre luni din casa în care locuia Osama ben Laden.

Întrebat de Comisia Juridică din Senat, el a răspuns că aceste documente, printre care figurează şi hard-disk-uri, sunt "studiate de o echipă" formată din membri ai CIA, ai Departamentului de Justiţie şi ai altor agenţii de informaţii şi poliţie.

"Pe măsură ce obţinem informaţiile, vom lua deciziile adaptate în special privind cine ar putea fi adăugat pe lista" persoanelor suspectate de terorism, a persoanelor cu interdicţie de zbor sau care au restricţii privind obţinerea de viză americană, a precizat el.

"Vom adăuga probabil nume" pe aceste liste, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici