Opoziţia siriană refuză negocierile cât timp Hezbollahul şi Iranul "invadează" Siria

Opoziţia siriană a anunţat joi la Istanbul că nu va participa la conferinţa de pace internaţională denumită "Geneva 2", iniţiată la apelul Rusiei şi Statelor Unite, atât timp cât principalii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad "invadează" Siria.

301 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană refuză negocierile cât timp Hezbollahul şi Iranul "invadează" Siria

Preşedintele Consiliului National Sirian, George Sabra (Imagine: Mediafa Foto/AFP)

"Coaliţia naţională nu ia parte la nicio conferinţă internaţională sau orice alt efort de acest fel atât timp cât militanţi din Iran şi Hezbollah invadează Siria", a declarat liderul opoziţiei siriene, George Sabra, jurnaliştilor.

Această declaraţie are loc la opt zile după discuţiile de la Istanbul ale reprezentanţilor unei opoziţii divizate.

Coaliţia opoziţiei siriene s-a declarat deschisă, până acum, oricărui efort de pace.

Declaraţia lui Sabra intervine în timp ce armata siriană, sprijinită de mişcarea şiită libaneză Hezbollah, a anunţat că a câştigat teren împotriva rebelilor.

"În lumina acestei sălbăticii, orice discuţie despre o conferinţă internaţională sau o soluţie politică în Siria reprezintă o discuţie insignifiantă", a afirmat Sabra.

Coaliţia opoziţiei siriene a lansat un apel "urgent" pentru salvarea celor aproximativ 1.000 de civili răniţi blocaţi în Qousseir, oraş aflat în vestul Siriei, care este de zece zile teatrul confruntărilor violente între rebeli şi forţele loiale regimului, susţinute de Hezbollah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici