Parlamentul libian confirmă organizarea unui scrutin legislativ la 25 iunie

Congresul General Naţional libian (CGN, Parlamentul), criticat dur pentru că şi-a extins mandatul până în decembrie 2014, a confirmat joi organizarea unor alegeri legislative la 25 iunie. "S-a decis ca data alegerilor pentru Parlament să fie 25 iunie, miercuri", a declarat Salah al-Makhzoum, al doilea vicepreşedinte CGN, care citea un comunicat anunţând o "zi istorică".

67 afișări
Imaginea articolului Parlamentul libian confirmă organizarea unui scrutin legislativ la 25 iunie

Parlamentul libian confirmă organizarea unui scrutin legislativ la 25 iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Congresul pune astfel capăt confuziei cu privire la data de 25 iunie anunţată săptămâna aceasta de către agenţia oficială şi dezminţită ulterior de către Comisia Electorală.

Însă, date fiind circumstanţele, nu se ştie în ce măsură poate să fie organizat scrutinul.

Preşedinţia Congresului a îndemnat comisiile parlamentare să se întrunească pentru a pregăti predarea puterii către viitorul Parlament, a adăugat el.

Într-un gest de liniştire a situaţiei, ea i-a invitat pe deputaţi să se reunească duminică şi să discute o serie de iniţiative prezentate de către societatea civilă şi Guvern în vederea ieşirii ţării din criză, potrivit aceleiaşi surse.

Printre aceste iniţiative, preşedinţia Congresului s-a referit la propunerea Guvernului ca CGN, cea mai înaltă instanţă politică, dar care este contestată de o către serie de forţe politice şi militare, să-şi suspende lucrările până la predarea puterii către alt parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici