Peste 10.000 de persoane au manifestat împotriva mişcării antiislam Pegida, în Germania

Peste 10.000 de manifestanţi antirasism au ieşit pe străzi în mai multe oraşe din Germania, luni seara, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de mişcarea antiislam Pegida, care a fost nevoită să renunţe, din motive de securitate, la marşul săptămânal de la Dresda (est), relatează AFP.

219 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de persoane au manifestat împotriva mişcării antiislam Pegida, în Germania

Peste 10.000 de persoane au manifestat împotriva mişcării antiislam Pegida, în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Munchen (sud), aproximativ 10.000 de persoane au defilat pentru a apăra o Germanie tolerantă, potrivit poliţiei.

La Wurtzburg şi Nurnberg, alte două oraşe din Bavaria, aproximativ o mie de persoane au participat la manifestaţii, potrivit agenţiei de presă Dpa.

Manifestaţii au mai avut loc la Berlin şi Düsseldorf (vest). La Magdeburg, un oraş din fosta Republică Democrată Germană, 6.000 de persoane au ieşit în stradă.

Poliţia a anunţat duminică interzicerea oricărei manifestaţii la Dresda pentru întreaga zi de luni, evocând "un risc terorist concret". Pegida a precizat că este vorba despre o "ameninţare cu moartea" la adresa lui Lutz Bachmann, unul dintre organizatorii mişcării.

Pegida, al cărei miting a crescut săptămână de săptămână de la prima "plimbare de luni" în Dresda, pe 20 octombrie, a adunat 25.000 de manifestanţi lunea trecută în bastionul său din Saxonia, în timp ce peste 100.000 de persoane au defilat împotriva mişcării în restul Germaniei.

Pegida (Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului) doreşte expulzarea "fără posibilitatea de a se întoarce" a islamiştilor şi "fanaticilor religioşi", consolidarea securităţii interne, organizarea unor referendumuri şi încetarea atitudinilor belicoase "faţă de Rusia sau alte state".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici