Peste 50.000 de cazuri de holeră în Zimbabwe (Galerie Foto)

Peste 50.000 de persoane au fost diagnosticate cu holeră în Zimbabwe, dintre care 2.773 au murit din cauza bolii, arată un ultim bilanţ, publicat vineri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

29 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de cazuri de holeră în Zimbabwe (Galerie Foto)

Peste 50.000 de cazuri de holeră în Zimbabwe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul anterior, publicat joi, arăta că au murit 2.750 de persoane din cauza bolii şi că au fost diagnosticate 48.623 de cazuri de îmbolnăviri, de la începutul epidemiei, în august anul trecut.

"Numărul de cazuri continuă să crească. Epidemia de holeră nu se află, încă, sub control", a constatat Biroul pentru Ajutor Umanitar al ONU (OCHA).

"Ţinând cont de gravitatea epidemiei, ne temem că aceasta nu va putea fi controlată în următoarele săptămâni", consideră Tony Maryon, responsabil în Zimbabwe al Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii.

Experţii Crucii Roşii şi ai Semilunei Roşii au afirmat că sunt "deosebit de îngrijoraţi de nivelul mortalităţii, care a atins astăzi 5,7 la sută, o creştere cu 20 de procente faţă de săptămâna precedentă, semn că epidemia este în plină desfăşurare".

Citeşte şi:

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie

Trupele din Zimbabwe sunt hrănite cu elefanţi

Mugabe afirmă că Zimbabwe îi aparţine şi acuză Londra că vrea să declanşeze un război

GALERIE FOTO

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici